Selly Mares, Maastricht 1970.

Selly woont en werkt in Maastricht. In 1997 is zij afgestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium met als hoofdvak Cello.Tijdens haar studie heeft zij voor het eerst kennis gemaakt met schilderen. Muziek en schilderen bleken voor haar een perfecte combinatie. Beide disciplines vullen elkaar prima aan.

Selly werkt voornamelijk met acryl, vaak gecombineerd met zand. Haar werken zijn steeds abstracter geworden. Zij probeert dat wat haar bezig houdt weer te geven op het doek. Reizen vormen voor haar een belangrijke inspiratiebron. De sfeer, de mensen, hun cultuur en niet te vergeten de schitterende natuur. Steeds opnieuw verrassend en puur. Tunesie, Egypte, Turkije, Thailand, Sri Lanka, Indonesie, Costa Rica, van Kaapstad, Zuid Afrika naar de Victoria watervallen in Zambia, het Amazone gebied in Brazilie. Alle laten ze een onuitwisbare indruk achter.

In haar lyrisch abstracte werken combineert zij zand met acryl. Het gebruik van zand weerspiegelt de kracht van de natuur. Steeds weer anders, ruw en puur.Verrassend heldere kleuren contrasteren met de grillige zandpartijen. De eenvoudige maar sterke composities worden zo een verwijzing naar de enorme indrukken die haar reizen achterlaten.Ook de immense gevoelens die muziek teweeg brengt worden op deze manier tot uitdrukking gebracht.

 "Schilderen is voor mij op een bepaalde manier ook steeds weer een nieuwe reis.''